Ollako vai eikö olla – Älykäs kuorma-auto?

Kuljettamisen kannalta olennaisinta on tehokas ja kannattava toiminta, joka ottaa yhteisen ympäristömme huomioon. Kuljetusliike Tyvi Oy:llä käytössä olevat uudet, älykkäät Volvo kuorma-autot auttavat osaltaan tuossa rohkeassa tavoitteessa.

Kuljetusyrittäminen on monen osa-alueen säätämistä: kun kehittää pieneltäkin vaikuttavia asioita niin ne kertautuvat tunti tunnilta, kilometri kilometriltä. Muutokset varsinkin polttoainekulutuksessa näkyvät suoraan kuljetusyrittäjän lompakossa. Tämän vuoksi esimerkiksi yksityiskohtaiset polttoainetaloudellisuusraportit ovat elintärkeitä: Mikä on tilanne juuri nyt ja miten polttoainekulutus on kehittymässä?

Uusi, älykäs Dynafleet -järjestelmä auttaa näkemään entistä tarkemmin ne osa-alueet, joihin kannattaan puuttua tuottavuuden parantamiseksi. Dynafleet on Volvo Trucksin kehittämä kuljetusten tietojärjestelmä. Järjestelmän avulla seuraat tarkasti ja reaaliaikaisesti kuorma-autojasi ja kuljettajiasi koskevia avainlukuja, milloin tahansa.

Kuljettajakohtainen palaute

Dynafleet helpottaa tarvittaessa myös kuljettajien työaikajärjestelyjen ylläpitoa ja kuljettajakohtaisen palautteen tarkkuutta. Järjestelmä kirjaa ja näyttää kaikki kuljettajien toimet. Miten pitkään kuljettaja voi ajaa tauotta? Ehtiikö kuljettaja ottamaan vastaan uuden kuljetustehtävän? Kuinka usein kuljettaja jarruttaa? Kuinka kauan käytetään tyhjäkäynnillä?

Seuranta auttaa ympäristöä

Tehokkuus ja taloudellisuus ovat vahvasti yhteydessä myös ympäristöystävällisyyteen. Tyhjäkäynti ei ole tarkoituksenmukaista siitäkään näkökulmasta. Yksityiskohtaiset ympäristöraportit antavat kaluston hiilidioksidipäästöistä kattavan kuvan. Kaikkien näiden tietojen ansiosta voimme toimia ennakoivasti niin taloudellisissa kuin ympäristöasioissa.

Tyvi Oy:n kuljetusälyyn kuuluu toiminnan kokonaisvaltainen ja tarkka seuranta sekä toiminnan muuttaminen saatujen lukujen perusteella. Yhä kehittyvä älykkyys autoissa on tehokas työkalu kulkiessamme kohti tavoitteitamme. Katso alla oleva kuva jokapäiväisestä tiedonkulusta auton ja järjestelmien välillä.

LIsätietojä Volvon Dynafleetista löydät osoitteesta www.volvotrucks.com/trucks/finland-market/fi-fi/services/dynafleet/Pages/Default.aspx