Älykästä kuljetusta: Pasi Louko

20160617_093145

Espoossa puolison ja aikuisen poikansa kanssa asuva Pasi Louko on ollut Tyvellä töissä vasta reilun vuoden, mutta kokemusta yrityksestä on tullut jo alihankkijana toimiessa vuodesta 2013.

”Kuljetuksia tuntuu palvelevan hyvin se, että ajetaan pääkaupunkiseudulta Pirkanmaalle eikä päinvastoin”, tuumii Pasi kotipaikkakuntansa hyödyistä. ”Ja jos tässä päässä tulee odottamista, voi mennä kotiin odottelun sijasta.”

Kuten monet alalla, Louko on perinyt dieseliä suoniin jo isältään. Niinpä hän ammattikoulussa ajoneuvoasentajaksi kouluttauduttuaan on viihtynyt lähes kaksi vuosikymmentä kuljetuskalustoa joko huoltaen tai ajaen.

”Harrastan kaikkea mikä pärisee”, virnuilee vapaa-ajallaankin kädet mustana viihtyvä Pasi. ”Tuskin kuljettajalle on ainakaan haitaksi ymmärtää, mitä siellä alla tapahtuu.”

Työnantajastaan Pasilla ei ole pahaa sanottavaa. ”Ihastuin Tyven tapaan hoitaa asioita”, hän myöntää. ”Kaikki on yhtä porukkaa ja hoitaa oman pöytänsä sataprosenttisesti. Koskaan ei jää ilman apua ja neuvoja.”

Louko on kuullut myös kentältä kehuja työpaikkansa palveluasenteesta. ”Tyven reagoinnista aikataulumuutoksiin on tullut asiakkailta hyvää palautetta”, hän lähettää terveisiä.

Aivan kaikkea Pasin vapaa-aikaa ei vie vanhan moottoripyörän ja muiden antiikkimasiinoiden kunnostelu, vaan myös 50-vuotiaalle kesämökille pitää irtautua tilaisuuden tullen. ”Sulkapalloakin pelaan istumatyön vastapainoksi”, kertoo Pasi. ”Mutta nykyään kyllä liian vähän!”